Τι είναι το σύστημα δικαιόχρησης (franchise)

Τι είναι το σύστημα δικαιόχρησης (franchise)

Franchise ή σύστημα δικαιόχρησης ονομάζεται η μέθοδος της ίδρυσης μίας νέας επιχείρησης ή του μετασχηματισμού μίας υφιστάμενης, μέσω της μεταλαμπάδευσης της τεχνογνωσίας (know how) και της επωνυμίας (brand name) μίας ήδη εγκαθιδρυμένης στη συνείδηση του κοινού και επιτυχημένης επιχείρησης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δότης (Franchisor) παραχωρεί στον Λήπτη (Franchisee) το δικαίωμα να χρησιμοποιεί εντός τους ορίου μίας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής τον διακριτικό του τίτλο και το επιχειρηματικό του μοντέλο, που ύστερα από ένα μακροχρόνιο διάστημα, έχει αποδειχτεί επιτυχημένο και προσοδοφόρο.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης μίας οποιαδήποτε επιχείρησης με την μέθοδο του franchise ;
Τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης μίας επιχείρησης με την μέθοδο του franchise συνοψίζονται στα εξής :
 • Άμεση απορρόφηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που ο δικαιοπάροχος (franchisor) έχει αναπτύξει, επί σειρά ετών και προκειμένου να το επιτύχει αυτό έχει δαπανήσει υψηλούς ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Ο δικαιοδόχος (franchisee), μέσω της εισόδου του σε ένα σύστημα franchise στην ουσία λαμβάνει την συμπυκνωμένη εμπειρία του franchisor μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) σε ιδιόκτητα ή άλλα franchise υποκαταστήματα. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνει χρόνο και χρήμα, προκειμένου να μάθει «τα μυστικά της δουλειάς», τα οποία του μεταφέρονται ως χρήσιμη πληροφορία και αποτελούν σημαντικό λόγο βιωσιμότητας της επιχείρησής του.
 • Άμεση απόκτηση ενός ισχυρού brand name στον εκάστοτε κλάδο που δραστηριοποιείται, δηλαδή της φήμης και της δυνητικής πελατείας που αυτό το γνωστό και επιτυχημένο όνομα μπορεί να του προσφέρει. Είναι εντελώς διαφορετικό να προσπαθεί κάποιος να χτίσει ένα «καλό όνομα» στην περιοχή που λειτουργεί μία επιχείρηση και προφανώς αυτό θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, σε σχέση με το να εισέλθει σε ένα δίκτυο, το οποίο έχει ήδη μία πολύ καλή φήμη και ένα επιτυχημένο brand name στον κλάδο του, το οποίο του εξασφαλίζει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της επιχείρησής του, ενδιαφερόμενο κοινό για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης.
 • Διαφημιστική προβολή, μέσω του ήδη δομημένου marketing plan που ακολουθεί ο Franchisor σε Πανελλαδικό ή Τοπικό επίπεδο.
 • Υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης και στις δυσκολίες που ο ιδιοκτήτης μίας νεοϊδρυθείσας επιχείρησης, λόγω έλλειψης γνώσεως και εμπειρίας, μπορεί να αντιμετωπίζει.
 • Δραστική μείωση του επιχειρηματικού κινδύνου (business risk), καθώς με ένα ήδη εγκαθιδρυμένο brand name, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος της έλλειψης δυνητικού κοινού – «πελατών» για την αγορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών μίας επιχείρησης, που στα πρώτα βήματα της, μπορεί να την καταστήσει μη βιώσιμη και να την οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας της, πριν καν προλάβει να εγκαθιδρυθεί και να αποδείξει την ποιότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών της.
 • Επίτευξη οικονομιών κλίμακας σχετικά με έξοδα τα οποία απομειώνονται, καθώς σε ένα δίκτυο franchise, όλα τα κέντρα κόστους, δεν αφορούν σε μεμονωμένα, αυτόνομα υποκαταστήματα, αλλά αφορούν στο σύνολο των υποκαταστημάτων της εκάστοτε αλυσίδας, άρα επιτυγχάνονται οικονομικότερες κεντρικές συμφωνίες, τις οποίες απολαμβάνει το σύνολο των μελών, βελτιώνοντας την οικονομική του θέση και την κερδοφορία του. Τέτοιες οικονομίες μπορούν να επιτευχθούν για παράδειγμα στην αγορά παγίου εξοπλισμού, διαφημιστικού υλικού κ.α .
Εν κατακλείδι η δημιουργία μίας επιχείρησης μέσω της μεθόδου δικαιόχρησης (franchise) είναι η πιο ασφαλής μέθοδος, που μειώνει δραστικά τους επιχειρηματικούς κινδύνους και αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες της επιτυχίας της, ειδικά εφόσον ο franchisee έχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση, που χρειάζεται από τον franchisor.

ΓΙΑΤΙ FRANCHISE ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ;

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Οι υποστηρικτικές υποδομές στη λειτουργία των μονάδων μας που τεκμηριώνουν την υπεροχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BRAND NAME & MARKETING

Το ισχυρότερο brand name και το αρτιότερο marketing plan στην κατηγορία της εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η ενιαία αισθητική εικόνα των φροντιστηρίων μας αποπνέει σεβασμό στους μθητές και διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες διδακτικής λειτουργίας

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

O Όμιλος μας, πέρα από τις υψηλότατου επιπέδου εκπαιδευτικές του υπηρεσίες, από τα πρώτα του βήματα επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟ
MARKETING PLAN ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα
 • Πανελλαδική Τηλεοπτική Προβολή
 • Στοχευμένη διαφήμιση στο διαδίκτυο
 • Διαφήμιση στο ραδιόφωνο
 • Ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας
 • Διαφημιστικές συνέργειες κύρους
 • Στοχευμένο τοπικό marketing
 • Βραβεία αριστείας, συνέπειας και βελτίωσης

Πλεονεκτήματα Franchise

Franchise ή σύστημα δικαιόχρησης ονομάζεται η μέθοδος της ίδρυσης μίας νέας επιχείρησης ή του μετασχηματισμού μίας υφιστάμενης, μέσω της μεταλαμπάδευσης της τεχνογνωσίας (know how) και της επωνυμίας (brand name) μίας ήδη εγκαθιδρυμένης στη συνείδηση του κοινού και επιτυχημένης επιχείρησης.

Τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης μίας επιχείρησης με την μέθοδο του franchise συνοψίζονται στα εξής :
Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεργάτες μας είναι η δύναμή μας

 • Ψαχνά Εύβοιας

  Αγγελή Γοβιού 18, Τ. 22283 00436

  roumeliotis

  Δημήτρης Ρουμελιώτης

  Ως ιδιοκτήτης και διευθυντής φροντιστηριακής μονάδας από το 2005 αναζητούσα διαρκώς εκείνη την επαγγελματική ευκαιρία συνεργασίας που θα έδινε στην εργασία μου μεγαλύτερη ώθηση και διαχρονικότητα. Πιστεύω πως το άκρως επαγγελματικό και οργανωμένο περιβάλλον που συνάντησα στον Όμιλο Πουκαμισάς αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επίτευξη των προσδοκιών μου και των στόχων μου στον χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
 • Καλαμάκι

  Λεωφ. Καλαμακίου 72 & Ερεχθείου 31, Τ. 2109886014

  dristelas

  Δημήτρης Δριστέλλας

  dristella

  Ματίνα Δριστέλλα

  Η εμπειρία μας από τη συνεργασία μας με τον εκπαιδευτικό όμιλο Πουκαμισάς είναι ότι δίνει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, μέσα από τη συνεχή καθοδήγησή του. Έτσι και σε εμάς έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε ένα άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να μπορέσουμε, με την εξαιρετική τεχνογνωσία που μας παρείχε, να καθοδηγήσουμε τους μαθητές μας, ώστε να γίνουν το καλύτερο που μπορούν.
 • Ηλιούπολη - Κέντρο

  Λ. Ειρήνης & Όθωνος 1, Τ. 210 9901275

  gkalinas

  Θωμάς Γκαλίνας

  zisi

  Σπυριδούλα Ζήση

  Το Franchise Πουκαμισάς αποτελεί μία πρόταση συνεργασίας που περιλαμβάνει όλους εκείνους τους παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία.
  Με αγάπη και δουλειά, η επιτυχία γίνεται διαχρονική.
 • Ίλιον - Κέντρο

  Πρωτεσιλάου 62 & Πριάμου, Τ. 210 2631693

  manis

  Νικόλαος Μάνης

  fragkos

  Ιωάννης Φράγκος

  Η είσοδός μας στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς συντελέστηκε τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης και διεξοδικής διερεύνησης όλων των παραμέτρων. Κάθε νέο εγχείρημα γεννάει δισταγμούς.
  Ωστόσο, η συνεχής επιμόρφωση μέσω πληθώρας σεμιναρίων, η υπέρμετρη στήριξη και αμέριστη βοήθεια από όλο το διοικητικό προσωπικό του Ομίλου, το ρηξικέλευθο εκπαιδευτικό σύστημα, η οργάνωση σε κάθε επίπεδο και πτυχή της εκπαιδευτικής πρότασης, η άνευ προηγουμένου τεχνογνωσία που λάβαμε και η ατέρμονη συμπαράσταση του Προέδρου Θανάση Πουκαμισά μάς έκαναν γρήγορα να λησμονήσουμε κάθε αρχικό ενδοιασμό. Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες μας ικανοποιήθηκαν στον μέγιστο βαθμό. Το σύστημα αυτό, σε συνδυασμό με την προσωπική εργασία του καθενός, οδηγεί με γρήγορα και σταθερά βήματα στην επιτυχία.
  Η επένδυση στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχει όνομα και ταυτότητα!
 • Ζωγράφου - Κέντρο

  Λ. Παπάγου 67 & Αλέκου Παναγούλη 1, Τ. 210 7770707

  kseniadis

  Νίκος Ξενιάδης

  Ως εκπαιδευτικός και φροντιστής, από την πρώτη στιγμή της ένταξής μου στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, ο Θανάσης Πουκαμισάς με περιέβαλλε με αγάπη και φροντίδα, ενώ οι συνεργάτες του στάθηκαν αρωγοί καθ’ όλη τη δημιουργία της μονάδας μου. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τα εγκαίνια του φροντιστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι προς εγγραφή ήταν πολλοί, γεγονός που οφείλεται στο ισχυρό brand name και στην πανελλαδική διαφήμιση.
  Πλέον, ευρισκόμενος στον δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της μονάδας μου, αισθάνομαι δικαιωμένος, καθώς με την αμέριστη υποστήριξη του Ομίλου, διευθύνω ένα πολυπληθές σε μαθητές Φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί με τα υψηλότερα ποιοτικά standard.
Δείτε όλους τους συνεργάτες μας
Προσωπικό στίγμα σε κάθε δραστηριότητα

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Ζητήστε ενημέρωση