Franchise στην εκπαίδευση: 14 σημεία έρευνας

Franchise στην εκπαίδευση: 14 σημεία έρευνας

Κάθε υποψήφιος δικαιοδόχος οφείλει να:
 1. Έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο δυναμικό ενός δικτύου φροντιστηριακής δικαιόχρησης. Το ισχυρό δίκτυο είναι οι άνθρωποι που το στελεχώνουν και δίνουν πνοή στο οργανόγραμμά του. Παράλληλα, θα πρέπει να συναντά τους Ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των μαθημάτων και τα στελέχη των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Μarketing, Ποιότητας, Εκδοτικού Οίκου, Οικονομικών και Λειτουργίας Δικτύου.
 2. Επισκέπτεται πολλές εκπαιδευτικές μονάδες κατά την ώρα λειτουργίας τους, ώστε να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τη δυναμική του δικτύου.
 3. Διασφαλίζει ότι τα προγράμματα του δικαιοπάροχου καλύπτουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας ενός εκπαιδευτηρίου. Παρακολουθεί σεμινάρια εκπαίδευσης καθηγητών, διευθυντικών στελεχών και γραμματέων. Ακόμη, διερευνά την παρεχόμενη εκπαίδευση και υποστήριξη σε λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα, καθώς και σε θέματα πωλήσεων και τοπικού marketing.
 4. Ζητεί από τον δικαιοπάροχο ακριβή και τεκμηριωμένα στοιχεία για το ετήσιο διαφημιστικό budget του 2% των τελευταίων ετών και τον τρόπο διάθεσής του· ειδικότερα, θα πρέπει να ζητεί το κόστος της πανελλαδικής τηλεοπτικής προβολής. Με επίγνωση των οικονομικών μεγεθών του 2%, ο δικαιοδόχος θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τον ετήσιο τζίρο του δικτύου και τον κύκλο εργασιών του.
 5. Αξιολογεί τόσο τη μορφή και το μέγεθος της εταιρείας που πραγματοποιεί το franchise όσο και την αξιοπιστία της, όταν πρόκειται για ΑΕ.
 6. Ελέγχει τις πιστοποιήσεις ποιότητας ISO –ή άλλων προτύπων– όλων των μονάδων του δικτύου στο οποίο διερευνά την πιθανή του είσοδο.
 7. Ενημερώνεται για τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης των καθηγητών και των στελεχών του φροντιστηρίου του, καθώς και για τον βαθμό παρέμβασης που μπορεί να έχει στην εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική του Ομίλου μέσω ανοιχτών συμβουλίων.
 8. Διερευνά αν το δίκτυο στο οποίο εντάσσεται του δίνει τη δυνατότητα επέκτασης σε παρεμφερείς εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όπως Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Πληροφορικής κ.ά.
 9. Επιζητεί ακριβή και αδιάψευστα στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτηρίων, τα έτη λειτουργίας κάθε εκπαιδευτικής μονάδας, τον αριθμό των μαθητών και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
 10. Διαβάζει με επιμέλεια το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες και να διερευνά αν, στο πλαίσιο του δικτύου, λειτουργεί εκδοτικός οίκος με παρουσία και εκδόσεις στην ανταγωνιστική αγορά του βιβλίου.
 11. Μελετά το πρόγραμμα σπουδών, τη δομή των μαθημάτων και τη νομιμότητα της διάρκειάς τους, τους προγραμματισμούς της ύλης ανά μάθημα, τα σχέδια μαθημάτων σε κάθε διδασκόμενο αντικείμενο και σε κάθε βαθμίδα.
 12. Επικοινωνεί κατά τις επισκέψεις του σε μονάδες του δικτύου με άλλους δικαιοδόχους, με σκοπό να εξακριβώσει το επίπεδο της υποστήριξης της δικαιοπάροχης εταιρείας και να ελέγξει τις υποδομές τόσο των εκπαιδευτηρίων όσο και της έδρας της εταιρείας· σε ένα υγιές εκπαιδευτικό δίκτυο, το σύνολο των δικαιοδόχων είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένο με τη συνεργασία.
 13. Λαμβάνει ιδιαιτέρως υπόψη του τον αριθμό των εκπαιδευτικών μονάδων που ανήκουν στους βασικούς μετόχους της εταιρείας που παρέχει τη δικαιόχρηση. Σε ποιον βαθμό, δηλαδή, οι δικαιοπάροχοι είναι ταυτοχρόνως και δικαιοδόχοι του δικτύου.
 14. Αφουγκράζεται την ευρύτερη και μετρήσιμη απήχηση της εταιρείας στο κοινωνικό περιβάλλον: η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο, η παρουσία της στα ΜΜΕ, η επαγγελματική και άμεση αντίδραση από τις πρώτες επαφές γνωριμίας με τους υποψήφιους δικαιοδόχους, η ετοιμότητα λύσεων και προτάσεων, η προσήλωση στο πρότυπο της ομοιόμορφης λειτουργίας, οι ανοιχτές διαδικασίες λειτουργίας που δεν επιτρέπουν αρνητικές σκέψεις για «κρυφά» ψεγάδια.

ΓΙΑΤΙ FRANCHISE ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ;

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Οι υποστηρικτικές υποδομές στη λειτουργία των μονάδων μας που τεκμηριώνουν την υπεροχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BRAND NAME & MARKETING

Το ισχυρότερο brand name και το αρτιότερο marketing plan στην κατηγορία της εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η ενιαία αισθητική εικόνα των φροντιστηρίων μας αποπνέει σεβασμό στους μθητές και διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες διδακτικής λειτουργίας

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

O Όμιλος μας, πέρα από τις υψηλότατου επιπέδου εκπαιδευτικές του υπηρεσίες, από τα πρώτα του βήματα επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟ
MARKETING PLAN ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα
 • Πανελλαδική Τηλεοπτική Προβολή
 • Στοχευμένη διαφήμιση στο διαδίκτυο
 • Διαφήμιση στο ραδιόφωνο
 • Ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας
 • Διαφημιστικές συνέργειες κύρους
 • Στοχευμένο τοπικό marketing
 • Βραβεία αριστείας, συνέπειας και βελτίωσης

Πλεονεκτήματα Franchise

Franchise ή σύστημα δικαιόχρησης ονομάζεται η μέθοδος της ίδρυσης μίας νέας επιχείρησης ή του μετασχηματισμού μίας υφιστάμενης, μέσω της μεταλαμπάδευσης της τεχνογνωσίας (know how) και της επωνυμίας (brand name) μίας ήδη εγκαθιδρυμένης στη συνείδηση του κοινού και επιτυχημένης επιχείρησης.

Τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης μίας επιχείρησης με την μέθοδο του franchise συνοψίζονται στα εξής :
Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεργάτες μας είναι η δύναμή μας

 • Μέγαρα

  28ης Οκτωβρίου 148, Τ. 22960 24248

  rigos

  Γιώργος Ρήγας

  kaliora

  Ιωάννα Καλλιώρα

  Η απόφασή μας να ενταχθούμε στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς πάρθηκε το 2008. Σήμερα, έπειτα από 8 χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει με την αδιάλειπτη συμπαράσταση του Ομίλου να «χτίσουμε» μια υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον χώρο της εκπαίδευσης.
 • Χολαργός

  Φανερωμένης 4 & Αγαμέμνονος 11, Τ. 213 0300656

  stamou

  Άννα-Μαρία Στάμου

  vizouri

  Κατερίνα Βυζούρη

  liodakis

  Λευτέρης Λιοδάκης

  Με την είσοδό μας στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισά συμμετέχουμε στον μεγαλύτερο Φροντιστηριακό Όμιλο της χώρας, του οποίου τα μεγέθη, οι στόχοι και οι προσδοκίες μεγαλώνουν κάθε χρόνο.
  Η δομή και η οργάνωση του Ομίλου, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και η προσωπική και αμέριστη ενεργοποίηση των στελεχών του μας βοήθησαν, μας βελτίωσαν και ενίσχυσαν το πάθος μας για την εκπαίδευση.
  Δημιουργήσαμε έναν χώρο που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μαθητές στην πορεία της γνώσης και στην κατάκτηση των στόχων τους και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.
 • Μελίσσια

  Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Τ. 210 8037038

  xronopoulos

  Δημήτρης Χρονόπουλος

  Το άνοιγμα ενός φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης ήταν το όνειρό μου από τα πρώτα επαγγελματικά βήματά μου ως καθηγητής μαθηματικών. Είχα αντιληφθεί όμως ότι οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις της σημερινής εποχής είναι τόσο μεγάλες που μόνο μέσα από ένα πολύ καλά οργανωμένο και δυναμικό εκπαιδευτικό σύστημα θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν. Η γνωριμία μου με το εκπαιδευτικό σύστημα του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ήταν καθοριστική στην απόφαση να υλοποιήσω το όνειρό μου, καθώς συνειδητοποίησα ότι, πέρα από την αρτιότητά του, το σύστημα αυτό υποστηρίζεται από ένα πολύ αξιόλογο επιτελείο διευθυντών, Ακαδημαϊκών υπευθύνων, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Το σημαντικότερο όμως έναυσμα για τη συνεργασία μου με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς υπήρξε η διαπίστωση ότι η διοίκησή του βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και εξασφαλίζει τις πιο ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές μας.
 • Χαλκίδα

  Αγγελάτου 21, Τ. 22210 85730

  salis

  Αντώνης Σαλής

  roumeliotis

  Δημήτρης Ρουμελιώτης

  Από το 2015 είμαστε μέλη της «οικογένειας» Πουκαμισά. Οι υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις μας σε συνεργασία με τον Όμιλο έστησαν σε ακόμα μια επαρχιακή πόλη μία φροντιστηριακή μονάδα με πρωτόγνωρη τεχνοτροπία. Οι καινοτομίες και οι θεσμοί που χαρακτηρίζουν το όνομα «Πουκαμισάς» είναι αυτά που εξασφαλίζουν την επιτυχία και μας κάνουν να διαφέρουμε από τα υπόλοιπα φροντιστήρια.
 • Πύργος Ηλείας

  Πατρών 22, Τ. 26210 20407

  nioti

  Χριστίνα Νιώτη

  dimopoulos

  Νικόλας Δημόπουλος

  tzavara

  Δήμητρα Τζαβάρα

  Όταν προσδοκάς ένα σίγουρο και σταθερό παρόν και μέλλον, όταν διεκδικείς την άμεση επαφή με τους μαθητές σου, όταν φιλοδοξείς για μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα φροντιστήρια της χώρας, τότε επιλέγεις το όνομα ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Έτσι κι εμείς δημιουργήσαμε τη μονάδα μας, τον Μάιο του 2014, στον Πύργο. Λειτουργούμε με πολλή αγάπη για το γνωστικό μας αντικείμενο και με αφοσίωση στους ανθρώπους, που μας εμπιστεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους.
  Η συνέχεια επί τω έργω.
Δείτε όλους τους συνεργάτες μας
Προσωπικό στίγμα σε κάθε δραστηριότητα

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Ζητήστε ενημέρωση